Rating total: /5
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Timp de preparare: 2 ore.
Ingrediente: oase porc, carne tocată porc şi vită, ou, ceapă, morcov, ţelină, pătrunjel rădăcină, ardei gras roşu şi verde, morcov, zeamă de varză sau borş, smântână, leuştean.

Mod de preparare:

Se căleşte o ceapă potrivită împreună cu puţin ardei gras (roşu şi verde), morcovii şi pătrunjelul tăiaţi rondele.
Se stinge cu apă rece şi apoi se pun oasele de porc (cu puţină carne pe ele) împreună cu ţelina tăiată în cubuleţe mici. Când sunt fierte pe jumătate, se fac perişoare mici din carnea tocată combinată cu ou, sare, piper, un pic de Delikat şi un pic de orez. Când perişoarele sunt fierte, se pune zeama de varză sau borşul (după gust) şi se mai lasă să fiarbă aprox. 15 minute. Se ia de pe foc şi se pune leuşteanul tocat mărunt. Se serveşte ca atare sau cu smântână.

Poftă bună!

Sursa: Gustos.ro

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: , Longitudine:
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
(0 )
Experienta auditiva
(0 )
Experienta olfactiva
(0 )
Experienta gustativa
(0 )
Experienta tactila
(0 )
Rating total: /5 din 0 voturi


4 răspunsuri pentru “Ciorbă ardelenească de perişoare”

  1. Ruxandra spune:

    Nu vreau sa comentez despre retete si altele…sunt curioasa doar de faptul cum va fi promovata imaginea Romaniei pe internet…citez : ”…născut din dorinţa de a recrea o Românie a legendelor, a tradiţiilor moştenite, a vacanţelor la ţară din copilărie, a mâncărurilor memorabile stinse cu băuturi tari şi aromate, a meşteşugarilor iscusiţi, a inventatorilor ingenioşi…”cand vreodata vom reveni la traditii???eu sunt din partea Moldovei mai exact Bacau, am copilarit pe la Comanesti si mi-e foarte dor de acele traditii de ursii care veneau cu sutele si ti intrau in curte nu pt bani ci pentru fun, si ce mascati mai erau…pai anul trecut am fost in Romania, am fost dezamagita din toate punctele de vedere, sa nu vina un urator? un colindator? si asta se intampla de cativa ani…ok vreti sa promovatzi peisajele Romaniei dar cum or ajunge oamenii acolo? cu caruta? pai trebuiesc luate masuri si investiti bani buni nu doar vorbe in vant si un site…un site il pot face si eu! urat Romania! te duci la vale de tot

  2. Victor Smeu spune:

    Nu e vorba doar de faptul că am făcut un site, e vorba că încercăm să aducem o schimbare, cât de mică (4 oameni, câţi suntem direct implicaţi în acest proiect, din 20 de milioane, reprezintă 0,00002% din populaţia ţării). E uşor să spunem că nu avem şi că e de rău, dar e greu să ne urnim şi să mai şi facem ceva pentru a avea ceea ce ne dorim).

    Dacă mai sunt lucruri de care vrei să se afle, ajută-ne, scrie un articol, pune o poză, iar noi îl vom publica! Dacă măcar câteva mii de oameni vor face asta, lucrurile vor începe să se schimbe. Trebuie însă voinţă, altfel ne condamnăm singuri la resemnare.

  3. Tina spune:

    Destul de apropiata reteta de ceea ce stiam eu din copilarie. Abia de curand am descoperit site-ul dv; si asta mai mult pt ca nu prea e promovat poate suficient.

    Intr-adevar, un site poate fi facut cu usurinta, dra Ruxandra, insa de ce nu ati avut dv aceasta initiativa. In plus, din cate citesc in comentariul dv -cu parere de rau sesizez – nu numai ca ati cam uitat cuvintele romanesti ( vezi “fun”), dar nici nu aduceti vreomcontributie notabila. Poate v-ar sta mai bine doar o lecturare a site-ului, decat comentarii de dragul ” fun-ului” ( si aici va citez termenul lexical cu o supranota de sarcasm). Limba engleza e frumoasa, dar haideti sa nu o amestecam in situatii ce pot sa se adape singure din vastul vocabular romanesc.

    Astept sa vad initiative placute ale acestui site.

    Cu respect,
    Tina

  4. cristi_ditoiu spune:

    Doamna Ruxandra critica dvs. ar trebui convertita in valoare. Orice om pe lumea aceasta are un scop, nu doar acela de a popula planeta. Un rol. Care este rolul dvs.????

Comentează şi tu!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×