Rating total: 5.00/5
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Sau altfel spus, locul in care timpul si traditia pura isi dau intalnire pentru a forma etalonul mancarii romanesti.

Drumul nostru tasneste iute, furios, ca un izvor de munte prin Poiana Brasov, spre ascunzisul padurii, acolo unde printre esenta tare de brad si rasina domneste adapostul haiducilor inca din anul 1967: Coliba Haiducilor. Pentru cei care nu cunosc drumul, restaurantele de pe margini devin adevarate miraje, insa pentru cunoscatori, doar unul este drumul corect catre coliba … pentru ca, foamea ta nu a fost niciodata stinsa cu atata bunatate si maiestrie.

Trecand pe sub poarta mare din lemn, pasii apasa pe brad la propriu, iar mireasma aceea ti se salveaza direct in suflet. Poate fi interpretata si ca o scurta calatorie initiatica. Dintr-o data rasare mandra in fata privirii tale coliba…

In functie de anotimp si de momentul zilei, alege repede intre corpul principal cu terasa sau unul dintre foisoarele imprastiate prin intinsa curte si la masa, ca altfel nu se mai poate. In jurul tau lucrurile respira puternic traditie, dar cine mai poate admira acum frumosul. Ochii fixeaza jucaus doar meniul bogat, creierul functioneaza la capacitate maxima pentru a face cat mai iute alegerea, gura se umezeste instant, gatul deja incepe sa inghita, iar stomacul strans de foame viseaza frumos la bucatele ce vor veni…

Felul I cred ca este deja acontat: ciorba de fasole cu ciolan, ceapa, tuica si paine. Dar ce paine, framantata cu dragoste dupa retete stravechi, impaturita rumenit in coaja crocanta, tocmai pentru a se topi la final cuminte in gura. Viata nu a fost nicicand mai frumoasa…

www.colibahaiducilor.com

www.colibahaiducilor.com

Acum, dupa primul fel de mancare, putem discuta altfel. Privirea incepe sa fixeze amestecat cadre incarcate de bun gust, iar cuvintele devin neincapatoare pentru ceea ce exista: lemn sculptat adanc, decoratiuni populare alese, muzica voioasa, servire de calitate, clienti veseli, crama cu tarie, borcane cu muraturi asortate in figurine, protap asteptand purcelusul sau berbecutul, iarba, verde, brad, capite, ferma proprie, taraf, medalii de excelenta in traditia culinara romaneasca, produse naturale, bucatari de 7 stele, delicii, carafe, retete haiducesti pastrate cu suflet, sindrila, carute, blanuri, aer proaspat, foisoare, tesaturi, iar insiruirea continua la nesfarsit…

In cifre, Coliba Haiducilor se traduce astfel: 100 locuri in salonul traditional, 80 locuri in salonul oficial, 110 locuri in salonul din gradina, 100 locuri pe doua terase.

Ps: Coliba Haiducilor este locul in care vii sa vizitezi mancarea traditionala romaneasca la ea acasa, iar oricat as incerca sa descriu ceea ce exista aici tot pierd mai bine de jumatate dintre detalii. Trebuie sa gusti, sa simti, sa vezi, sa mirosi, sa atingi. Trebuie sa vii aici la nea’ Viorel.

Date contact


Adresa: Str. Drumul Sulinar, nr. 16
Coordonate: Latitudine: 45.58895721248773, Longitudine: 25.554832220077515
Telefon: +40268262137
Website: www.colibahaiducilor.com
E-mail: info@colibahaiducilor.com
Program: 10.00 - 0.00

Autor

Ditoiu Cristian

Rating

Experienta vizuala
5.00 (1 )
Experienta auditiva
5.00 (1 )
Experienta olfactiva
5.00 (1 )
Experienta gustativa
5.00 (1 )
Experienta tactila
5.00 (1 )
Rating total: 5.00/5 din 5 voturi


Un răspuns pentru “Coliba Haiducilor – Muzeul culinar al Romaniei”

  1. Sergiu Bercovici spune:

    Coliba Haiducilor este Viorel si Viorel este Coliba Haiducilor.
    Locul traieste prin Viorel si toti cei din jurul lui.

    Am cunoscut Coliba Haiducilor intr-o seara de iarna, cind printre brazii mindri si fulgi de zapada ne-a aparut pe neasteptate la marginea padurii.
    Luminat feeric, inconjurat de mister, cu trofeele de vinatoare prezentate pe terasa.
    Usa de lemn masiv s-a deschiz si caldura vatrei calde
    ne-a facut primire. Decoratia interioara, mesele curate ne-au facut sa deschidem un credit de deplina incredere pentru acest loc.
    Ca un viscol s-au napustit asupra noastra gazdele si ca din senin a aparut pe masa de lemn faurita cu maiestrie carafa de vin aburita si painea fierbinte scoasa inainte cu citeva secunde din cuptor cu arome ce aminteau de pinea bunici din alte timpuri.
    Viorel, a aparut la masa pentru a-si cunoaste noi
    oaspeti- asa este el curios, doreste sa cunoasca fiecare mesen, doar el ii gazduieste si fiecare trebuie sa iasa multumit de la ospatul sau culinar. Ospat am scris? Intradevar masa de seara s-a transformat incet, incet intr-un ospat cu maestri lautari, cu bucatele care i-ti transmit mirosurele ademnitoare ce te cuprind intr-o vraja neiertatoare. Timpul trece neasteptat de repede, veselia te imbratiseaza, asa cum Viorel si oamenii lui au dorit.

    Dipl.Ing. Bercovici Sergiu

Comentează şi tu!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 0 Flares ×