pe ROMARG
Barajul Siriu din Buzau
Rating total: /5

Bucureşti, ora 7.00. Este sâmbătă dimineaţa şi pornim împreună, cu autocarul, către tărâmul neatins al Buzăului, dar plin de minunăţii. Prima oprire este la Mănăstirea Ciolanu, pentru ca apoi să admirăm arta în natură: Tabăra de Sculptură în aer liber Măgura. După această încălzire păşim pe Lună. Este vorba de peisajul selenar şi de faimoşii Vulcani Noroioşi. Facem multe poze, dar trebuie să nu uităm nici de foamea care deja îşi cere victimele. Astfel că luăm prânzul la Casa Matei, unde savurăm din specialităţile Buzăului. Nu lipsesc nici cârnaţii de Pleşcoi, nici babicul. Ghiftuiţi bine ajungem la Colţi pentru o vizită la Muzeul Chihlimbarului. După atâtea nestemate, ne retragem în inima muntelui către Barajul Siriu şi ale sale stânci. Obosiţi ne cazăm, însă cu ultimul strop de energie încingem un joc şi un foc de tabără de povestit.

A doua zi ne trezim şi ne facem plimbarea de dimineaţă în viitorul parc naţional Gura Teghii, unde natura nu s-a zgârcit deloc. Ne grăbim apoi ca spuma mării să admirăm bidiviii de la Cislău, pentru echitaţie sau doar fotografii. Mâncăm ca la străbunica acasă la unul din celebrele hanuri din Buzău şi ne îndreptăm spre Pietroasele pentru o degustare de vin excepţional. În întreaga excursie testăm mărcile de Buzău: pleşcoi, babic, păstrămioară, Caşcaval de Penteleu, Tămâioasă Românească, Ţuică de Pătârlagele sau covrigii de Buzău. Cu poveştile în traistă şi pozele în aparat, direct în Bucureşti ne oprim. Ce mai urmează? Care este următoarea excursie?

Înscrierile se fac la adresa excursie@traiesteromaneste.ro, subiect: Excursie Buzău. Tarif: 220 lei.

 


Înscrie-te la excursieNume şi prenume (necesar)

Email (necesar)

Telefon (necesar)

Vârsta

Ocupaţia

Întrebari/precizări

Verificare: Scrieţi codul din imaginea alăturată pentru a valida formularul. To use CAPTCHA, you need Really Simple CAPTCHA plugin installed.

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: , Longitudine:
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
( )
Experienta auditiva
( )
Experienta olfactiva
( )
Experienta gustativa
( )
Experienta tactila
( )
Rating total: /5 din voturi


Comentează şi tu!

Gaseste-ne pe