pe ROMARG
Rating total: /5

Herghelia Mangalia este situată la 3 km nord de Municipiul Mangalia şi la numai 500 m de malul vestic al Mării Negre; nu a fost aşezată aici întâmplător, ci s-a ţinut cont de condiţiile geoclimaterice de formare a rasei arabe. Condiţiile de climă deosebite au permis formarea unui cal arab de Mangalia cu calităţi deosebite.

În afara profilului zootehnic, Herghelia constituie şi un excelent centru de agrement şi atracţie turistică. Complexul dispune de un hipodrom de trap şi galop bine amenajat, iar în incinta unităţii se practică echitaţia, se pot efectua plimbări de agrement – călare sau cu trăsura – de-a lungul Mării Negre.

Herghelia de la Mangalia este cea mai mare din sud-estul Europei si este populată numai de cai de rasă: pursânge arab, semigrei si câţiva ponei. Herghelia este un loc cu tradiţie, fiind înfiinţată încă din 1926. Atunci, la Mangalia erau crescuţi cai arabi aduşi de la hergheliile din Jegălia, Cislău şi Rădăuţi. Între 1936 şi 1941, herghelia a importat din Polonia noi „linii“ de armăsari pursânge: El-Sbaa şi Nedjari. Suprafaţa Hergheliei Mangalia depăşeşte 580 de hectare, din care peste 400 de hectare sunt cultivate cu plante furajere, care asigură necesarul de hrană pentru cei peste 350 de cai. Hipodromul Mangalia, unicul din ţară special conceput pentru cursele de galop, se întinde pe o suprafaţă de 19 hectare. Aici se desfăşoară, pe timpul verii, în lunile iulie-septembrie, curse de cai la care participă herghelii şi crescători particulari din toată ţara.

La herghelie puteţi veni oricând, mai ales când zilele ceva mai întunecate nu vă oferă prilejul să mergeţi la plajă. O oră de echitaţie vă costă 80 de lei pe un pur sânge arab, iar pe un ponei – 40 de lei. Preţul unui tur al hergheliei este de 2 lei pentru elevi şi studenţi, 10 lei pentru adulţi şi 6 lei/persoană pentru grupurile organizate. Abonamentele sunt 300 de lei pentru pur sânge arabi (şase ore plătite şi una gratuită) şi 200 de lei pentru ponei. Ora de călărie în padoc este 60 de lei, iar în spaţiu deschis (pe malul mării, în pădure etc) – 150 de lei. Filmările, fotografiile profesioniste sunt 500 de lei/ora/cal, iar plimbările cu trăsura trasă de un pur sânge este 80 de lei/ora.

online cialis

Sursa (link)

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: , Longitudine:
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
( )
Experienta auditiva
( )
Experienta olfactiva
( )
Experienta gustativa
( )
Experienta tactila
( )
Rating total: /5 din voturi


Gaseste-ne pe