pe ROMARG
Rating total: /5

Brasov (in germana Kronstadt, in maghiara Brassó, in latina Corona; de asemenea pe hartile vechi trecut Cron∫tadt, Brastovia sauBraßov, in dialectul sasesc Kruhnen, Krűnen, Krinen) este resedinta si cel mai mare municipiu al judetului Brasov, România. Potrivit recensamântului din 2011, are o populatie de 227.961 locuitori,[2] fiind unul dintre cele mai mari orase din tara (totusi in scadere in ultimele doua decenii din cauza exodului sasilor si a reducerii activitatii industriale). Statiunea de iarna Poiana Brasov se afla la 12 km distanta de centrul municipiului, dispunând de o infrastructura dezvoltata pentru practicarea sporturilor de iarna. Patron al orasului este considerata a fiFecioara Maria. Statuia acesteia se afla pe unul dintre contraforturile Bisericii Negre, indreptat spre Casa Sfatului, având stema Brasovului sculptata dedesubt in relief.
Brasovul este cunoscut si datorita Festivalului International „Cerbul de Aur”, ce se tine aproape in fiecare an in centrul orasului. Acesta a avut pe scena sa nume celebre precum Toto Cutugno,Tom Jones, Coolio, Ray Charles, Pink, Kylie Minogue sau Christina Aguilera.
Municipiul Brasov a reprezentat, de secole, unul dintre cele mai importante, puternice si infloritoare orase din zona. Datorita pozitiei geografice privilegiate si a infrastructurii sale de astazi, el permite dezvoltarea multor activitati economice, culturale si sportive.

 

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: 45.6728198, Longitudine: 25.606376400000045
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
( )
Experienta auditiva
( )
Experienta olfactiva
( )
Experienta gustativa
( )
Experienta tactila
( )
Rating total: /5 din voturi


Comentează şi tu!

Gaseste-ne pe