Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente: 1 kg mălai, 600 g caş afumat, 500 ml lapte dulce, 900 g smântână, 250 g nucă, 200 g stafide, 3 linguri miere de albine, 100 g unt, 10 ouă
Mod de preparare:
Se pune la fiert laptele şi când dă în clocot se adaugă mierea de albine, smântăna şi 400 g din caşul afumat dat prin răzătoarea mică. Se amestecă permanent ca să nu se lipească. Se lasă să clocotească 1 minut, apoi se adaugă mălaiul, nuca şi stafidele şi se face o mămăligă nu prea vârtoasă fără să se oprească amestecatul. După ce s-a răcit puţin, se unge o tavă cu unt, iar mămăliga se freacă cu gălbenuşurile şi cu albuşurile bătute spumă de la 4 ouă şi se pune în tava aragazului un strat gros de un deget. Se fac cu lingura găuri în care se sparge câte un ou peste care se presară caş afumat dat prin răzătoarea mică. Se dă la cuptor 30 de minute, cât să se închege ouălele. Se porţionează având câte un ou şi se servesc calde cu piper deasupra. Se bea o ţuică de prună sau un vin roşu rece.
Poftă bună!
Sursa: gustos.ro