Ingrediente:
– 500 g de brânză de vaci proaspătă, 100g de zahăr, 2 ouă, 1 vârf linguriţă de bicarbonat de sodiu, 1 esenţă de vanilie, 200 g de făină, smântână şi dulceaţă.
Porţii: 10
Mod de preparare: Se amestecă brânza cu zahărul şi bicarbonatul. Se adaugă apoi ouăle şi vanilia, iar la sfârşit făina. Pentru o mai bună omogenizare a aluatului, puteţi folosi mixerul.
*dacă brânza e mai umedă s-ar putea să mai aveţi nevoie de 1 lingură de făină în compoziţie; aluatul trebuie să fie uşor de format, să nu fie prea lipicios.
Se pune într-o tavă adâncă mult ulei la încins. Din aluat se formează bile de dimensiunea unui pumn. Se străpunge bila cu degetul prin centru, după care se trece prin făină. Daţi focul la mic sub tigaie şi prăjiţi pe ambele părţi până sunt rumeni (aproximativ 5 minute). Se servesc cu smântână şi făină. Să nu uităm însă şi de abundenţa de dulceaţă ce se revarsă pe deasupra.
Vă dorim poftă bună!