-500 g făină
-100 g untură de gâscă (sau unt)
-5 gălbenuşuri
-100 g smântână grasă
-60 g drojdie
-o jumătate de lunguriţă cu sare fină
-300 ml lapte
-100 g zahăr tos
-o linguriţă coajă de lămâie
-3 plicuri zahăr vanilat
Se dizolvă mai întâi drojdia în lapte călduţ şi se adaugă câteva linguri de făină, se amestecă şi se face o maia care se lasă să crească la cald. Se freacă bine cele 5 gălbenuşuri cu zahărul şi sarea. Se adaugă maiaua, coaja de lămâie rasă, zahărul vanilat şi restul de faină şi se frământă aluatul timp de un sfert de oră. Se adaugă puţin câte puţin untura călduţă (sau untul). Se încorporează bine în aluat, care se lasă la crescut.
În acest timp se prepară umplutura, amestecându-se următoarele ingredientele:
-250 g brânză dulce de vaci
-2 gălbenuşuri
-60 g smântână grasă
-50 g zahăr tos
-30 g griş fiert
Se fac foi rotunde de aluat, se pune puţină umplutură în mijloc, apoi marginile se pliază către centru marginile foii de aluat. Se ung cu gălbenuş de ou si se bagă lasă să se odihnească puţin în tavă pentru a creşte iar apoi se dau la cuptorul bine încins. Se lasă până se rumenesc.
Se pudreaza cu zahăr pudra.