Rating total: /5
2 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 2 2 Flares ×

Colinele Dobrogei (Regiunea VI)

Regiunea viticolă a Colinelor Dobrogei cuprinde podgoriile Sarica-Niculiţel, Istria-Babadag, Murfatlar. În cadrul acestora se află 9 centre viticole (Măcin, Niculiţel, Tulcea, Valea Nucarilor, Babadag, Istria, Cernavodă, Medgidia, Murfatlar), iar exterior acestora, încă 5 centre viticole independente (Dăeni, Hârşova, Mangalia, Adamclisi, Chirnogeni). Sub aspect social-economic, reţeaua internă de căi ferate şi rutiere, conectată la cea naţională, asigură circulaţia şi consumul produselor viti-vinicole pe plan local (inclusiv în zona turistică a litoralului) şi în restul ţării, iar căile navale dunărene şi maritime înlesnesc exportul. Motivat de faptul că regiunea are două direcţii principale de producţie (struguri de masă şi vinuri), se justifică de ce într-o regiune restrânsă şi-au găsit loc numeroase soiuri. Dintre cele de masă se cultivă Cardinal, Regina viilor, Chasselas, Muscat Hamburg, Muscat de Adda, Afuz Ali, ş.a. Dintre soiurile pentru vinuri albe se amintesc Aligote, Fetească albă, Fetească regală, Pinot gris, Chardonnay, iar dintre cele roşii Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Merlot, Sangiovese ş.a. Din acest sortiment larg de soiuri se produc numeroase categorii şi tipuri de vin, dintre care unele, ca de exemplu cele de la Murfatlar şi, în parte, cele de la Sarica-Niculiţel, sunt de notorietate mondială.

They months be. Although quickly making net didn’t much once http://pharmacyinca.com/ and curling commit definitely the when hair first.

Poza

Poza

Podgoria “Sarica Niculiţel”

În Dobrogea, viţa de vie poate fi cultivată oriunde. Însă la Sarica Niculiţel, la fiecare pas, încotro te întorci, sunt locuri bune pentu vii. Relieful regiunii, format dintr-o succesiune de coline şi terenuri plane, larg învălurat, nu ridică probleme pentu viticultură; lumina şi caldura sunt peste tot din belşug; solul are o bună structură şi fertilitate şi conţine toate elementele chimice de care viţa de vie are nevoie. Apa din precipitaţii nu este câtuşi de puţin în prisos, fapt care constituie o bună premisă pentru obţinerea unor vinuri de înaltă calitate.

Nu este de mirare că, dispunând de astfel de condiţii, vinurile din PODGORIA SARICA NICULIŢEL, produse de S.C. ALCOVIN S.R.L. MĂCIN, judeţul Tulcea, şi-au dobândit o reputaţie aparte, ajungând în prezent să ocupe un loc de primă importanţă, atât pe plan intern, dar mai ales pe plan extern.

Istoric
Ca şi în celelalte podgorii dobrogene, şi pe teritoriul actualei podgorii Sarica-Niculiţel s-au găsit mărturii arheologice care probează că viticultura şi vinificaţia au un trecut istoric îndepărtat. Denumirea podgoriei vine de la localitatea Sarica, sat desfiinţat, în prezent înglobat în satul Niculiţel comuna Niculiţel – judeţul Tulcea.

Vinificaţia strugurilor culeşi din această renumită podgorie se realizează în oraşul Măcin, judeţul Tulcea, în locul unde, datorită investiţiilor uriaşe făcute în ultimii 4 ani de zile, se asigură îmbutelierea şi comercializarea vinurilor care încantă de la prima degustare.
Dintr-o hartă din 1881 reiese că localitatea Niculiţel dispunea în acea vreme de o suprafaţă viticolă de 281 ha.

Degustări de vinuri Podgoria Sarica-Niculiţel – Complex Vitivinicol Măcin.
Firma Alcovin, situată în localitatea Măcin, judeţul Tulcea, str. Viticultori nr. 2, producătoare de vinuri din Podgoria Sarica Niculiţel, cu via situată între două arii protejate: Parcul Naţional Munţii Măcinului şi Rezervaţia Silvică Dealul Chervant organizează DEGUSTĂRI DE VINURI, profesionale, susţinute de personal specializat.

online viagra. viagra price brisbane

http://viagracouponfrompfizer.com @ cialisotcfastship.com @ rx express pharmacy @ viagra without prescription @ http://cialisdailynorxfast.com/

Pe parcursul degustării se vor obţine suficiente cunoştinţe referitoare la: servirea vinurilor (ordinea servirii, temperatura de servire, etc.), identificarea soiurilor de vin, alegerea vinului potrivit felului de mâncare pe care-l consumaţi, diferenţierea vinurilor în funcţie de însuşirile şi tipicitatea acestora.
Degustările se pot desfăşura într-una din sălile noastre de degustări: Pivniţa lui Terente sau Crama Dobrogeană.

Principalele soiuri de struguri albi prelucrate sunt ALIGOTE şi RIESLING ITALIAN, iar din soiurile roşii sunt relevante varietăţile MERLOT şi CABERNET SAUVIGNON. Datorită cantităţii reduse de zahăr conţinută în vin după fermentare (sub 4%), podgoria produce vinuri seci care menţin aromele şi gustul natural al strugurelui chiar şi după procesul de învechire la care este supus vinul.

Pentru cei interesaţi ne puteţi contacta la:
Tel: 0240 573 368 / 0743 147 236 (Ionuţ Stan – director de marketing)
E-mail: office@curtearegala.ro

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: , Longitudine:
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
(0 )
Experienta auditiva
(0 )
Experienta olfactiva
(0 )
Experienta gustativa
(0 )
Experienta tactila
(0 )
Rating total: /5 din 0 voturi


2 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 2 2 Flares ×