Timp de preparare:
60 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Blat:
• 7 albusuri
• 200g unt
• 300 g zahar
• 150 g faina
• 1/2 praf de copt
• 200 g nuci
Crema:
• 150 g zahar pudra
• 7 galbenusuri
Glazura:
• 100 g ciocolata amaruie
• 100 ml lapte
• 25 g unt
• 1 lingura ulei
• 50 g nuci
Mod de preparare : prajitura brasov
1. Pentru a obtinem blatul batem albusurile spuma apoi incepem sa adaugam zaharul, putin cate putin.
2. Adaugam untul (la temperatura camerei) si nucile taiate marunt (nucile pot fi putin prajite).
3. Omogenizam compozitia apoi punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine cu ajutorul unei spatule.
4. Aluatul obtinut il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o bagam la cuptor.
5. Intre timp pregatim crema, mixand cele 7 galbenusuri cu zaharul pudra.
6. Cand blatul e aproape copt, scoatem tava din cuptor, adaugam deasupra crema de galbenusuri si dam la cuptor pana totul e copt.
7. Pregatim glazura astfel: punem ciocolata la topit impreuna cu laptele.
8. Cand totul s-a topit, adaugam untul si uleiul, omogenizand bine.
9. Adaugam glazura pe prajitura iar deasupra ornam cu nuci tocate marunt.
Pofta Buna!
preluare integrala: http://www.bucatareasa.ro/ro/prajitura-brasov-r1989.html