pe ROMARG
Rating total: /5

Eu le spun de fapt probleme de altitudine pentru ca noi stăm undeva sus şi privim sau comentăm.

1. Avem comentariile de felicitare. Sunt frumoase, dar am prefera în locul lor un ajutor concret. Nu suntem cu moralul la pământ pentru a avea nevoie de încurajări, ci dimpotriva. Însă ce este drept: avem nevoie de ajutorul a cât mai multor români. Aşadar dacă în locul fiecărui compliment ar apărea o recomandare, atunci nouă şi de fapt platformei, extrapolând chiar poporului nostru îi va fi mult mai bine. Ajută un comentariu de completare-corectare a unui articol, o poză, un filmuleţ, o părere despre locul respectiv. Ajută recomandarea traiesteromaneste.ro unui prieten. Acestea sunt lucruri care ajută. Şi dacă vrem să trecem dincolo de barieră ajută un articol întreg.

2. Criticile. Cele legate de platformă le acceptăm cu dragă inimă pentru a evolua. Însă ce să ne facem cu cele de tipul se fură, nu sunt drumuri, trebuie bani, eu vreau să vină iar ursul sau să se menţină tradiţiile.

Bun, aici este un picuţ mai complicat. În primul rând nimic nu se rezolvă de la sine. În ciuda diatezei pasive ridicate la rang înalt – se fură – iar autorii sunt necunoscuţi, ceea ce rămân sunt rezultatele: cineva fură, iar noi rămânem cu găurile. Ei invers nu mai merge pasivul. Lucruri de tipul trebuie bani, este nevoie de drumuri şi multe din familia evidentului nu se rezolvă singure ca în cazul dispariţiei banilor. Adică noi stând comod pe canapea, sau în faţa calculatorului sau muncind din greu (atenţie pentru noi personal şi nu voluntariat sau pentru cei săraci sau pentru alţii) nu rezolvă absolut nimic.

Ştiu pare surprinzator, dar am văzut drumuri lipsă şi-n alte ţări, iar autocarele transportau turiştii cu acelaşi patos. Mereu va exista ceva de care noi nu vom dispune, într-un număr mai mare sau mai mic. Mereu ne vom găsi o scuză pentru ce se întâmplă.

Dar până nu vom coborî cu picioarele pe pământ şi mai precis mă refer la aterizarea în România şi până nu ne vom implica fiecare din noi în rezolvarea unei probleme concrete identificate fără să aşteptăm condiţiile găinii sferice în vid pentru a ne da jos din pat şi lăuda România, lucrurile se vor schimba greu, spre deloc.

Sunt hai să spunem 20.000.000 de milioane de români (şi aici sunt sigur că se va găsi cineva care să spună numărul exact pentru că nu-i aşa a înţeles tot, a prins esenţialul): copii, bătrâni, tineri, adulţi, angajaţi, şomeri, critici, critici şi iar critici. Pe unii s-ar putea să-i fi trecut de două ori. Important nu este ce nu avem pentru că nici nu contează.

Este în schimb important ceea ce avem deja, pentru a conserva, păstra, promova. Şi pornind de la ceea ce avem şi suntem conştienţi de acest avem, cu toţii să dezvoltăm acest ceva şi astfel să evoluăm. Dacă fiecare român a identificat o problemă stringentă care afectează pe mulţi să se adune în grupuri, asociaţii şi împreună cu cei cu acelaşi scop să o rezolve. Fără să comenteze din fotoliu şi fără scuza eu nu pot am serviciu. Problema poporului vine din planul personal, pentru că atunci când personal avem o problemă nu căutăm imediat soluţiile, ci empatia celor din jur. Catharsisul se rezumă doar la înjurătură şi critică. Este suficient. Am zis.

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: , Longitudine:
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
( )
Experienta auditiva
( )
Experienta olfactiva
( )
Experienta gustativa
( )
Experienta tactila
( )
Rating total: /5 din voturi


Un răspuns pentru “Probleme de atitudine”

  1. Zina spune:

    Acum 10 secunde v-am dat pe twitter !Va voi da si pe blogul meu pe la ora pranzului.Imi place mult tematica blogului vostru si voi reveni.:)

Comentează şi tu!

Gaseste-ne pe