pe ROMARG
Rating total: /5

Rezervaţia paleontologică de la Măluşteni, situată la 55 de kilometri de oraşul Vaslui, este una dintre cele mai bogate rezervaţii de acest gen din România, cuprinzând numeroase fosile de maimuţe, antilope, cămile, ţestoase, rechini, broaşte ţestoase de talie mare, căprioare. Multe dintre speciile de la Măluşteni au fost semnalate pentru prima oară în paleontologie.
O altă rezervaţie de fosile, din pleistocen, se află la Nisipăria Hulubăţ, la marginea de nord a municipiului Vaslui, unde, pe lângă fosile de mamifere a fost găsită şi o bogată faună de nevertebrate pleistocene.
În Pădurea Hârboanca, de la Brăhăsoaia, la 16 kilometri nord-vest de Vaslui, vizitatorii pot vedea numeroase specii de stejar, în vreme ce lângă Coroieşti se află o altă rezervaţie botanică. Pădurea Bădeana, ideală pentru excursii, reprezintă unul dintre puţinele vestigii ale întinselor păduri de silvostepă din trecut, iar pe Movila lui Burcel se întâlnesc numeroase plante rare din flora Moldovei.
În judeţul Vaslui se întâlnesc si arbori seculari, ocrotiţi de lege: plopul de la Rafaila, unic în ţară prin proporţiile sale impozante, având o circumferinţă a trunchiului de 14 metri. Localnicii spun că plopul ar fi din vremea lui Ştefan cel Mare. La Tolontan, în comuna Dimitrie Cantemir, poate fi admirat un stejar impunãtor, de peste 400 de ani vechime, care are o coroană cu un diametru de peste 35 de metri şi o înălţime de 30 de metri. La Buneşti-Valea Chinanului, chiar în jurul cabanei de vânătoare, se află 173 de stejari brumării, cu vârste cuprinse între 200 si 500 de ani.

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: , Longitudine:
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
( )
Experienta auditiva
( )
Experienta olfactiva
( )
Experienta gustativa
( )
Experienta tactila
( )
Rating total: /5 din voturi


Comentează şi tu!

Gaseste-ne pe