pe ROMARG
Rating total: /5

Logo

SC GALADOR SRL

România, jud. Sibiu, Sorostin 173

Tel: 0269 258 256

0744 918 769

E-mail: lgagyi@gmail.com

Localitatea Soroştin se află la aproximativ egală distanţă (35-40 km) între Sibiu şi Mediaş, la intersecţia dintre podişul Secaşelor şi podişul Târnavelor, cu vedere la dealurile Târnavei Mici – spre nord şi munţii Cindrelului – spre sud.

Dintre cei care ne-au vizitat, unii şi-au imaginat că vor găsi aici hale uriaşe, cazane mari şi tubulatură inox, malaxoare, prese, instalaţii de porţionat şi ambalat, etc. Nimic din toate acestea. Şi asta, pentru că săpunul „fabricat manual” se fabrică manual, în cantităţi mici şi cu “utilajele” dintr-o bucătărie obişnuită, adică: vase inox, cântar, făcăleţ (chiar dacă e din teflon), mixer, tăvi de lemn, cuţite speciale pentru tăiat săpun.

Bref! Totul a pornit de la dragostea şi încrederea pentru şi în produsele naturale, peste care vine, în 1998 lecturarea unei cărţi: ARTA AROMATERAPIEI – Robert Tisserand. Apoi, zile, săptămâni, luni, ani de încercări, experimentări şi, mai ales de studiu, de căutări. Toate acestea continuă şi astăzi. Întreg demersul este anevoios şi datorită faptului că în România nu există precedent. Săpunul natural din uleiuri vegetale, fabricat “la rece” este altceva şi se fabrică altfel decât săpunul de casă, “fabricat” de bunicii noştri, din grăsimi animale.

V-aţi gândit vreodată că problemele pe care le aveţi cu părul – prea gras, prea uscat, cade, se rupe – sau cu pielea – diferitele dermatoze – se pot datora şi mult prea numeroaselor chimicale toxice din compoziţia cosmeticelor şi/sau a produselor de igienă – săpunuri, şampoane, geluri, deodorante, diferitele creme, etc.?

Produsele naturale rezolvă în bună măsură aceste probleme. În unele cazuri, rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase.

Vă gândiţi la costuri? Preţul unui săpun GALADOR este de 3-4 euro (TVA inclus). Puteţi nominaliza şi singuri numeroase alte produse al căror preţ este de 5-6 ori mai mare, iar efectul… nul. Merită să încercaţi.

Poza

SĂPUNURI NATURALE – GALADOR, fabricate manual – prin procedeul “la rece”

Dacă până acum n-aţi avut ocazia să încercaţi un săpun de toaletă fabricat manual – 100% natural – vă recomandăm să începeţi prin a citi rândurile de mai jos.

Săpunul GALADOR este fabricat manual – procedeul „la rece” – din ingrediente de cea mai bună calitate – în exclusivitate naturale, prietene cu pielea: ulei de măsline, de palmier, cocos, floarea soarelui, de germeni de grâu, de porumb, ulei de ricin, de cânepă, ulei de jojoba, avocado, unt de cacao, etc. Pentru întregirea efectului benefic asupra pielii şi pentru aromele (bună parte tămăduitoare) emanate, toate săpunurile GALADOR au în componenţa lor uleiuri esenţiale, distilate din plante cu renume în materie: bergamot, brad, cedru, eucalipt, fenicul, geraniu, ienupăr, lămâie, lavandă, mentă, melissă, pin, patchouli, rozmarin, titree, vetivert, ylang-ylang etc. Săpunurile sunt fabricate în aşa fel încât uleiurile esenţiale pe care le conţin să fie emulsionabile, acţionând asupra pielii ca în cazul aplicărilor directe (diluate corespunzător).

De reţinut: săpunurile fabricate prin procedeul „la rece” sunt bogate în glicerină (emolient-umectant natural) ca rezultat al procesului tehnologic. De aceea ele interacţionează perfect cu pielea fără să mai fie nevoie de adaos artificial de glicerină, cum se întâmplă la săpunurile fabricate industrial.

Săpunul fabricat industrial vs săpunul natural, fabricat manual

Din punct de vedere chimic, săpunul este o sare, rezultată urmare a reacţiei dintre un acid – grăsimea şi o bază – hidroxidul de sodiu (soda caustică); complementar rezultă glicerina, o parte glicerină şi trei părţi săpun.

În procesul de fabricare a săpunurilor industriale ingredientul de bază este grăsimea de vită (ieftin şi la îndemână). Dacă ar fi declarat produs finit în această fază, săpunul rezultat prin fierberea sodei cu grăsimea de vită, ar semăna foarte mult cu bine cunoscutul “săpun de casă”, acela produs de bunicii noştri, după tăierea porcului. Numai că în acest caz nu s-ar mai putea categorisi “de toaletă”, fin, superfin etc. Pentru a-l aduce la acest rang, industriaşii “burduşesc” săpunul cu chimicale. Se ajunge astfel în situaţia în care bună parte din săpunurile aşa-zis fine şi superfine au în componenţa lor o mare parte din produsele sintetice folosite la fabricarea detergenţilor (chiar şi a acelora cu care spălăm pardoseala unui atelier de reparaţii auto sau un motor îmbâcsit de ulei).

Să amintim doar câteva dintre chimicalele prezente în săpunurile industriale şi trecute (obligaţie legală) pe etichetele produselor, dar pe care, asemenea E-urilor din alimente, nu le considerăm periculoase, deşi ar trebui să ne ferim de ele :
terpinol – iritant, poate cauza probleme respiratorii;
benzaldehidă – numit şi ulei amar de migdale, un narcotic-anestezic, poate afecta sistemul nervos central şi, inhalat, tensiunea arterială;
acetat-benzil – irită plămânii şi ochii, este cancerigen (a fost asociat cu cancerul pancreatic);
sulfat (laurel) de sodiu – este folosit pentru a ajuta, stimula, favoriza absorbţia celorlalte chimicale, distruge grăsimea naturală a pielii şi slăbeşte proprietatea acesteia de a reţine umezeala (utilizat în şampoane pentru proprietăţile lui de detergent), poate altera materialul genetic celular (cunoscut ca mutagen) – a fost folosit în Japonia pentru a încuraja mutaţiile bacteriale;
triclosan – foarte popular, antibacterial care, asemenea pesticidului 2,4 D, când a fost testat pe animale a fost găsit ca toxic pentru sânge, ficat şi rinichi.

Aici ar mai fi de adăugat faptul că glicerina rezultată împreună cu săpunul, în săpun de fapt, urmare a reacţiei dintre grăsimi şi soda caustică, este extrasă şi vândută pe bani buni, iar în locul ei se pune alumina care induce impresia-senzaţia de umectare, în timp ce sistemul imunitar se străduieşte să îndepărteze “corpul străin” – alumina.

Chin! You came packs feels is skin got very as http://bestviagraoriginals.com/ defects. This buy will until idea. I: to good knows.

(Information taken from the U.S. Federal Food, Drug & Cosmetic Act of 1938 and the February 2001 issue of Better Nutrition Magazine, “The Cure for Cancer” by Hulda Regehr Clark, Ph.D., N.D. & the Internet).

Să trecem la săpunurile naturale

Sunt produse numai din uleiuri vegetale naturale. În cazul GALADOR, din ulei de măsline, cocos, palmier, floarea soarelui, germeni de porumb şi grâu, ricin, cătină. Grăsimile de bază sunt: măsline, cocos, palmier.

Săpunurile pe care le avem în vedere în viitorul apropiat vor conţine şi ulei de avocado, jojoba, unt de cacao, etc.

Înainte de amestecul cu grăsimile, soda caustică este – întotdeauna – dizolvată într-o infuzie – după caz, pe ceai verde, creţişoară, muguri de pin, salvie, amestec de plante, etc, sau cafea naturală foarte tare – în cazul inodorizantului, suc natural de morcovi, suc natural de citrice, etc.

Uleiurile şi soda sunt amestecate “la rece” – la temperatura camerei, în acest fel nepierzându-se nimic din proprietăţile, “prietenoase” pentru piele, ale uleiurilor folosite, spre deosebire de procesul “la cald”, unde se ajunge foarte repede la peste 200 grade C, temperatura la care o parte din “prieteni” cedează.

Uleiul de cătină, ricin sau germeni de porumb/grâu, calendulă, urzică, etc., fulgii de ovăz sau mierea, uleiurile esenţiale naturale-pure sunt adăugate, toate, atunci când procesul de saponificare, în prima lui fază, este încheiat. Aşadar, aceste “adaosuri” rămân emulsionabile şi acţionează pe piele ca în cazul aplicărilor directe (diluate corespunzător).

Fabricarea manuală, cu făcăleţul şi mixerul – la propriu, asigură controlul strict al ingredientelor şi respectarea riguroasă a “reţetelor” (orice abatere compromite rezultatul final).

Cantitatea de sodă este astfel calculată încât, odată cu terminarea procesului de saponificare, orice urmă de alcalinitate dispare. O dovedesc analizele chimice, obligatorii prin lege, la lansarea produsului pe piaţă.

Pentru mult prea numeroasele afecţiuni ale pielii, săpunul natural este binefăcător, în primul rând prin faptul că pielea – deja bolnavă – nu mai este agresată de substanţe sintetice şi, în plus, în săpunul natural pot fi adăugate – în timpul procesului de fabricare – ingrediente naturale cu efect terapeutic. Dar asta nu înseamnă neaparat că săpunul GALADOR trebuie considerat săpun medicinal. Pielea sănătoasă, normală se simte cu adevărat răsfăţată cu aceste săpunuri.

Fabricarea manuală (şi folosirea în igiena zilnică a săpunului de toaletă – pentru mâini, faţă şi corp) este o întoarcere la binefacerile produselor naturii. Pentru că săpunul GALADOR este fabricat din ingrediente de cea mai bună calitate – în exclusivitate naturale, prietene cu pielea: ulei de măsline, ulei de palmier, ulei de cocos, de floarea soarelui, de germeni de grâu, de porumb, ulei de ricin, de cânepă, ulei de jojoba, de avocado, unt de cacao, etc. Săpunurile sunt fabricate în aşa fel încât uleiurile esenţiale pe care le conţin să fie emulsionabile, acţionând asupra pielii ca în cazul aplicărilor directe (diluate corespunzător). Aici, trebuie subliniat faptul că puterea antiseptică a esenţelor este cu atât mai preţioasă cu cât agresivitatea faţă de germenii microbieni este însoţită de o absolută inocuitate (insuşirea de a nu constitui un pericol pentru organism).

În sfârşit, majoritatea săpunurilor GALADOR au ca bază de pornire infuzii şi/sau decocturi din acele plante care au dovedit că au un cuvânt de spus în ceea ce priveşte îngrijirea celui mai mare organ al corpului omenesc: pielea. Să amintim doar câteva: cătină, coada-şoricelului, gălbenele, ienupăr, isop, izmă, levănţică, muşeţel, păpădie, roiniţă, rostopască, salvie, tataneasa, urzică şi altele, multe altele. Sunt destule cazurile în care este folosit laptele de capră, sucul natural de morcovi sau de portocale, cafeaua naturală, mierea şi ceara produsă de albine sau faină din fulgi de ovăz.

Ar mai fi ceva de adăugat. De la descoperirea aromelor sintetice – obţinute şi deci, comercializate, la preţuri foarte mici, consumatorii au fost obişnuiţi că săpunurile trebuie obligatoriu să emane o aromă plăcută şi puternică. Până aici nimic rău. Numai că aromele sintetice, chiar daca n-ar fi dăunătoare, nu pot avea efect terapeutic asupra persoanelor care le folosesc. Aromaterapie se poate face numai cu arome naturale pure. Săpunurile GALADOR, în marea lor majoritate, conţin numai arome naturale, mai mult sau mai puţin puternice (fiecare tip are o anume intensitate). Săpunurile GALADOR se usucă în curenţi de aer timp de şase săptămâni, iar viteza de evaporare a uleiurilor naturale fiind foarte mare, se poate întâmpla ca la un anume săpun să nu găsiţi un miros prea puternic înainte de prima utilizare. Însă nu uitaţi, beneficiile oferite de uleiurile esenţiale sunt în interiorul săpunului şi veţi observa că la utilizare mirosurile reînvie.

În sfârşit, nu este de neglijat nici aspectul privind contribuţia săpunurilor naturale la protecţia mediului. În compoziţia acestor săpunuri neexistând nimic sintetic, ele sunt în totalitate biodegradabile, inofensive pentru mediu. Tot din considerente de protecţie a mediului, ambalajele sunt, în bună parte din materiale reciclate şi, mai ales, dacă nu reciclabile, cel puţin uşor degradabile.

TOATE PRODUSELE GALADOR SUNT NOTIFICATE LA MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

Săpun cu ulei de CĂTINĂ

Săpun cu MUGURI DE PIN

Şampon solid

Săpun cu MIERE

Săpun cu FULGI DE OVĂZ

INODORIZANT

Săpun cu SUC DE MORCOVI

CALENDULĂ

Baby Soap

Familia de săpunuri “OK”

Săpun cu ulei de CĂTINĂ

Uleiul de cătină, prezent – emulsionabil – în acest săpun, este un extract uleios din fructe de cătină. Iar cătina este recunoscută pentru multiplele sale efecte benefice asupra organismului uman datorită conţinutului ridicat în vitamine (A, C, D, E, K, F), în carotenoizi, fitosteroli, oligoelemente (K, Mg, Fe), în lecitine şi fosfolecitine şi în acizi graşi polinesaturaţi. Motiv pentru care, pe lângă îngrijirea tenurilor normale – antirid şi nutritiv – , săpunul cu ulei de cătină este recomandat şi în igiena zilnică a psoriazisului, a diferitelor eczeme, a arsurilor chimice şi termice, a degerăturilor sau a rănilor cu vindecare lentă. Şi la acest tip de săpun oferim mostre gratuite pentru testare.

Săpun cu MUGURI DE PIN

Săpunul are la bază o infuzie din muguri de pin şi conţine ulei esenţial de pin şi brad. Prin ingredientele sale, săpunul de muguri de pin are acţiune antiseptică, cicatrizantă, antiinflamatoare şi antireumatică. În timpul utilizării acestui săpun beneficiaţi şi de o şedinţă de aromaterapie, prin inhalarea aromelor activate de apă caldă.

O metodă plăcută de alungare a urmărilor stresului şi oboselii unei zile lungi este, cu siguranţă, o baie caldă cu săpun de muguri de pin. Prezenţa plantei în masa săpunului, pe lângă proprietăţile exfoliante, dă un plus de pitoresc „evenimentului”. Aroma uleiului de pin aduce o notă de prospeţime şi îndeamnă la abordarea pozitivă a vieţii.

ŞAMPON SOLID

Este tot un săpun, şi încă dintre cele mai fine. Dar pentru că are între ingrediente şi uleiul de ricin – emulsionabil – este foarte indicat în îngrijirea părului. Substanţele active din uleiul de ricin hrănesc rădăcina firului de păr, îmbunătăţesc în mod natural rezistenţa şi elasticitatea acestuia, redându-i sănătatea şi strălucirea. Veţi constata efectele benefice ale acestui produs chiar după prima spălare.

viagracheap viagraorder viagrageneric viagraviagra genericcheap generic viagra 50mg

Şamponul solid GALADOR revigorează şi părul vopsit şi este recomandat atât pentru părul uscat, cât şi pentru cel gras. Rezultatele sunt pozitive şi în cazul prezenţei mătreţii sau în cazul dermatitei seboreice.

Săpun cu MIERE

Acest săpun conţine miere şi ceară de albine. Este fabulos pentru piele. Şi nu întâmplător. Mierea este un adevărat miracol. Niciun alt produs nu este mai complet, mai bine tolerat şi mai uşor asimilabil. Să reamintim doar faptul că mierea are formula chimică cea mai apropiată de cea a sângelui omenesc. Pielea dvs. se va simţi răsfăţată.

Săpun cu FULGI DE OVĂZ – EXFOLIANT

Săpun de faţă indicat pentru întreg corpul. Fulgii de ovăz conţinuţi în săpun (îmbăiaţi în ulei de măsline înainte de înglobare) curăţă şi ung pielea. Efectul este reconfortant şi revitalizant. Merită să încercaţi! În plus, şi acest săpun este recomandat în igiena zilnică a bolilor de piele (eczeme, psoriazis, etc.).

INODORIZANT

Săpunul „inodorizant” are proprietatea de a absorbi mirosurile de peşte, ceapă, usturoi etc. de pe mâinile gospodinelor. În aceste condiţii este inutilă adăugarea de arome. Acest săpun şi-ar absorbi şi propriul parfum, de altfel neavenit pe mâinile unei gospodine care s-a spălat de peşte, de ex., pregătindu-se pentru frământat aluat.

Acest săpun este recomandat şi persoanelor care fac alergie la diferite arome.

Săpun cu SUC NATURAL DE MORCOVI

Bogat în beta-caroten, vitamina şi provitamina A şi vitamina E, sucul natural de morcovi, prezent în acest săpun, asigură împrospătarea pielii obosite, îndepărtarea ridurilor, curăţarea delicată după o zi de muncă istovitoare (praf şi transpiraţie).

Combinaţia uleiuri naturale vegetale (măsline, cocos, palmier), uleiuri esenţiale şi suc de morcovi este benefică atât pentru pielea sănătoasă cât şi pentru cea afectată de eczeme, furuncule, cuperoză, etc.

CALENDULA – Pentru ten gras şi acneic

Tenul gras, seboreic, cu tendinţă acneică nu reprezintă numai o problemă a adolescenţilor, fiind prezent într-o măsură din ce în ce mai mare şi la adulţi.

Săpunul “Calendula”, conceput anume pentru tenuri grase şi acneice, conţine, pe lângă ingredientele de bază – 100% naturale, ulei de gălbenele (calendula officinalis), ulei de cătină, ulei esenţial de rozmarin şi tea-tree, fiecare cu rol benefic dovedit în combaterea tendinţelor acneice ale pielii (uleiurile esenţiale sunt deosebit de eficace în acneea infectată, eczemele uscate sau supurante şi stimulează puterea naturală de vindecare).

Este necesar de reţinut faptul că aveţi de-a face, totuşi, doar cu un produs de curăţat pielea. Nu trebuie să vă aşteptaţi la minuni. Însă este foarte important faptul că pielea, deja suferindă, nu mai este agresată de mulţimea de produse sintetice prezente în săpunurile, gelurile şi şampoanele produse industrial.

Baby Soap

Îndrăznim să afirmăm că din punctul de vedere al riscului asupra sănătăţii bebeluşului, săpunul natural GALADOR “Baby Soap” este – în prezent – unul dintre cele mai sigure de pe piaţa românească. Ingredientele şi aromele sunt integral naturale, dozate cu maximă atenţie, prelucrate cu grijă şi cu dragoste, cu gândul la “consumator”.

Ingrediente: ulei măsline, ulei cocos, ulei palmier, ulei floarea soarelui (presat la rece), ulei ricin, ulei dovleac, ulei esenţial fenicul şi ulei esenţial Melissa (roiniţă). Ultimele două, în diluţie mare, nepericuloasă pentru bebeluşi.

Totuşi, rugăm atenţie la eventuale intoleranţe la uleiurile esenţiale. Sunaţi la noi, la nr. 0269 258 256. În caz de nevoie, putem produce alternative de “Baby Soap”, fără niciun fel de arome. Oferim, spre testare, mostre gratuite. Solicitaţi la acelaşi telefon sau prin e-mail.

Acest săpun este indicat şi pentru adulţii cu piele sensibilă şi ultrasensibilă.

Familia de săpunuri “OK”

Săpunurile “OK” sunt destinate acelor consumatori care sunt tentaţi să încerce şi alte arome, dar ar fi bucuroşi să regăsească aceeaşi calitate a săpunului preferat (fineţe, spumare, hidratare piele, etc.). Familia “OK” rezolvă această problemă; săpunul de bază este mereu acelaşi (de foarte bună calitate), se schimbă doar aroma. Numele de familie este “OK”, post-numele este aromă. La amestecul de arome s-au avut în vedere atât grupele înrudite (uleiurile esenţiale se combină bine pe grupe înrudite) cât şi echilibrarea Yin şi Yang.

Poza

www.galador.eu

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: , Longitudine:
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
( )
Experienta auditiva
( )
Experienta olfactiva
( )
Experienta gustativa
( )
Experienta tactila
( )
Rating total: /5 din voturi


Gaseste-ne pe