pe ROMARG
Rating total: /5

Mănăstirea “Peştera Ialomiţei” este situată la obârşia râului Ialomiţa, în peştera cu acelaşi nume, la aproximativ 18 km, sud-vest de Mănăstirea Sinaia, pe masivul muntelui Bucegi, la altitudinea de 1622 m, având hramul “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.
Se spune că a fost întemeiată de Mihnea Vodă cel Rău, în prima jumătate a secolului al XVI- lea, ca un schit din lemn, la gura peşterii, în grota de atunci, numită a lui Mihnea Vodă.
Mai la vale de peşteră, cu 300 de metri, pe malul stâng al Ialomiţei, Ieromonarhul Ieronim al II-lea, ridica, încă de la 1901, la poalele pădurii Cocora, sub “colţul lui Nicodim”, din masivul Bucegilor, un schit din bârne de brad (Schitul Cocora), un rând de chilii s.a.
Pentru a ajunge la Mănăstirea “Peştera Ialomiţei”, se poate merge din localităţile: Târgovişte, Buşteni şi Braşov.
1. Din Târgovişte, cu maşina prin Pucioasa- Fieni- Moroieni- Sanatoriu, de aici pe drum forestier prin Scropoasa- Zănoaga- Bolboci- Padina- Peştera, cca. 78km.
Tot din  Târgovişte, cu maşina prin Moroieni până la cota 1000, iar de aici pe drum forestier – Cabana “Cuibul Dorului”- Varful Dichiu- Zănoaga- Bolboci- Padina- Peştera, cca. 76 km.
2. Din Buşteni cu telecabina la Cabana Babele şi apoi la Mănăstirea Peştera.
3. Din Braşov, cu maşina prin Bran până la Poarta, iar apoi traseu turistic montan prin Velicanul – Omul – Doamnele – Bătrâna – Peştera, cca. 21 km.
(Sursa: broşura Sfânta Mănăstire Peştera Ialomiţei)

Un material de Cristina Harjeu

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: , Longitudine:
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
( )
Experienta auditiva
( )
Experienta olfactiva
( )
Experienta gustativa
( )
Experienta tactila
( )
Rating total: /5 din voturi


Comentează şi tu!

Gaseste-ne pe