Rating total: /5
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Traditia incondeierii oualor de Paste se regaseste in satele din zona Bran-Moieciu si in satele secuiesti sau la ceangaii din zona Sacele. Si in satele romanesti si in cele unguresti tehnica este aceeasi: ceara fierbinte se prelinge prin varful ascutit al chisitei si da contur modelelor pe coaja. Apoi oul se scufunda in vopsea. Lucrarea se repeta de cate ori se foloseste o noua culoare. La final, oul se curata de ceara. Modelele sunt fie laice, unde predomina motivele geometrice si cele vegetale, fie religioase.

Sursa: Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov si Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului din Judetul Brasov

 

 

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: , Longitudine:
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
(0 )
Experienta auditiva
(0 )
Experienta olfactiva
(0 )
Experienta gustativa
(0 )
Experienta tactila
(0 )
Rating total: /5 din 0 voturi


Comentează şi tu!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 0 Flares ×