pe ROMARG
Rating total: /5

Românul EMIL POP devine Campion Mondial de Kickboxing Full-Contact, Categoria Superpană

Meciul a fost disputat în Spania, la sfârşitul lunii iulie
Pe data de 16 iulie 2011, pugilistul român Emil Pavel Pop a obţinut titlul de Campion Mondial de Kickboxing Full-Contact, la  categoria superpană, 59 kg, versiunea UWKF. Emil  Pop era deja Campion European de  kickboxing full contact, la aceeaşi categorie, titlu obţinut în 2009. Meciul a avut loc pe data de  16 iulie 2011, în  oraşul Malagon (Ciudad Real) din Spania, unde  l-a avut ca adversar pe belgianul de origine marocană Jamal Hshal, pe care l-a învins prin knock-out în repriza a doua, deşi se accidentase cu 4 zile înainte de meci, suferind o entorsă la piciorul drept.

Emil Pop face parte din cea mai cunoscut club de box din Spania, Tundra, condus de Enrique Soria, cu care a semnat, anul acesta, un contract de doi. Emil Pop a fost asistat la colţ de cei mai buni pugilişti profesionişti ai momentului din Spania: Gabriel Campillo – campion mondial la categoria semigrea, Oscar Sanchez – multiplu campion al Spaniei la categoria pana şi Antonio Rodriguez – marea speranţă a boxului profesionist spaniol la categoria pană, alături de antrenorul principal Manuel del Rio.BiografieEmil Pavel Pop s-a născut la Reghin şi locuieşte în prezent la Madrid. A fost de 5 ori campion zonal în România, 6 medalii la campionatele naţionale de Arte Marţiale de Contact. In 2000, campion naţional pe echipe. In ianuarie 2002, a participat la campionatele internaţionale de Arte Marţiale Mixte din Danemarca, Copenhaga, unde a obţinut locul 5, după care s-a stabilit în Spania, la Madrid. In martie 2003, a devenit Vice-Campion la Cupa Spaniei de Kick-boxing. A disputat 38 de meciuri la amatori, 27 de victorii.

In 2005, a trecut la box profesionist. In 2006, s-a transferat la Clubul spaniol Gava şi în anul 2011, a trecut la prestigiosul club spaniol Tundra.
Actualmente, Emil Pop este aspirant oficial la titlul intercontinental de box TWBA şi a susţinut la box profesionist 13 meciuri, cu 13 victorii, 60% KO. 
Video:
2011: Emil Pop – Campion Mondial Kickboxing Full Contact http://youtu.be/4Q6b35twg7A

2009: Emil Pop castiga titlul European, kickboxing full contacthttp://www.youtube.com/watch?v=_YoKOxhGEaI

Site personal: https://emilpopbox.wordpress.com

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: , Longitudine:
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
( )
Experienta auditiva
( )
Experienta olfactiva
( )
Experienta gustativa
( )
Experienta tactila
( )
Rating total: /5 din voturi


Comentează şi tu!

Gaseste-ne pe