S.C. Studio Samoilă SRL
Tel: 0740 251 898
0359 401 245
E-mail: contact@bornintransylvania.ro
Braşovul medieval A.D. MMIX
“Nestemată” a Transilvaniei, târgul medieval braşovean ascunde în tiparul sufletului său tot ceea ce spaţiul românesc are mai bun. Frumuseţea peisajului, apetitul pentru frumos al potentatilor locali, evidenţiat în arhitectura locală şi actul ctitorial, în atitudinea oamenilor, în capacitatea de a absorbi unui fond local toate oportunităţile lumii în care s-a născut pentru a fi exemplu.
Colecţia Braşovul medieval, formată din 6 vederi executate în grafică medievală, în acea broderie de peniţă şi culoare, se înscrie în acel tip melancolic şi, oarecum, mistic, de aducere aminte. Asemenea cronicilor pictate, ea desfăşoară în imagini acele puncte reper arhitecturale în jurul cărora comunitatea braşoveană s-a clădit ca în jurul unui Axis Mundi.
Realizat de Adrian Samoilă
Epistole de Bucureşti
“Epistole de Bucureşti” este un produs cu totul inovator pe piaţa produselor de identitate locală ce au ca obiectiv bine definit promovarea capitalei României, Bucureştiul. Cele nouă ilustrate, formează un pachet complex de identitate imagistică al sufletului bucureştean din perioada sa de maximă efervescenţă, şi sunt redate într-un mod epistolar-afectiv, ipostaze ale „Micului Paris” al Orientului European.
Suportul acestor „stop-cadru” este materialul foto contemporan acelor vremi, corespondent cu cel mai frumos Bucureşti, Bucureştiul interbelic. Cuvintele definitorii ale acestei colecţii, sunt: grandoare şi efervescenţă, arhitectură şi cotidian, cultură şi tradiţie.
Prelucrare digitală de Adrian Samoilă
Stampă – Mediaş
Dantelăria acestei lucrări grafice, surprinde plăcut prin răbdarea execuţiei şi prin buna integrare a imaginilor în spiritul vremii, evidenţiind o excelentă cunoaştere a manierei de lucru a stampelor.
Detaliile de clădiri, elementele decorative, peisajele citadine, heraldica, vestimentaţia tradiţională, toate acestea au constituit un ansamblu compoziţional ce şi-a găsit fericit locul pe simezele expoziţiei “Festivalului Cititorilor” din oraşul Mediaş ce a avut loc în noiembrie 2008.
severe brain fog buy steroids maleenhancementpillsrxno produce more sperm testosterone pills
Sighişoara 2008
Se pot spune multe despre Cetatea Sighişoarei, despre burgul sighişorean, cu toate acestea o descriere succintă şi cuprinzătoare este imposibilă. Este mai degrabă locul de suflet, spaţiu de vis, refugiu în atemporal al cavalerilor şi domniţelor, al truverilor şi trubadurilor. Ferecată cu porţi masive şi apărată de turnuri şi ziduri, Cetatea Sighişoarei s-a deschis acum lumii întregi şi a devenit patrimoniu universal. Efortul nostru de a „reconstitui” vechea „perlă a Transilvaniei”, dincolo de travaliul fizic şi creativ, a fost un pariu câştigat cu noi înşine. Aveam nevoie de o Sighişoara a noastră, o cetate între cer şi pământ, între realitate şi jocul cu istoria (imaginativ reconstitutiv).
Fotografie şi prelucrare digitală de Adrian Samoilă
Sighişoara medievală
Cetatea Sighişoarei este considerată cea mai frumoasă cetate locuită din Europa. Urcând dealul cetăţii te poţi imagina fără mari eforturi încărcat de glorie alături de un preţios camarad de arme sau şoptind cuvinte dulci unei domniţe bălaie. Turnul cu ceas oferă doar aparent sentimentul ancorării în timpul real pentru că fără să îţi dai seama aluneci uşor în trecut. Colecţia de ilustrate “Sighişoara” oferă pretextul de a realiza această întoarcere în timp, în atmosfera medievală plină de mister a vechiului burg medieval, prin punctarea elementelor esenţiale care dau farmec inegalabil acestor locuri.
Realizat de Adrian Samoilă
Sibiu A.D. 2007
Cu ocazia numirii oraşului Sibiu „Capitala Culturală Europeană” a fost realizat setul de ilustrate “Sibiul Medieval – Hermannstadt A.D. 2007”, o colecţie de excepţie care valorifică potenţialul istoric al oraşului Sibiu sub forma a şase cărţi poştale desenate de mână, ce evocă vechile tehnici de gravuri medievale. Aceste stampe vin în întâmpinarea privitorului cu minunate poveşti în imagini susţinute de accente medievale, transformându-le în repere încărcate de istorie şi amintiri.
Oradea- La Belle Epoque
Colecţia de ilustrate foto, “Oradea – La Belle Epoque” reuşeşte să redea în frumoase exerciţii de imaginaţie, atmosfera interbelică din oraşul Oradea. Astfel se dăruiesc noi valenţe identitare ce reprezintă cu succes spiritul şi perioada de înflorire Secession a oraşului de început de secol XX – La Belle Epoque.
Şoapte din Transilvania
Colecţia intitulată sugestiv “Şoapte din Transilvania” aduce în prim plan, cu ajutorul imaginilor redate fără artificii regizorale sau tehnice, locuri şi oameni deosebiţi dar autentici în acelaşi timp, oferind o perspectivă lirică, dar actuală asupra vieţii rurale transilvănene. Versurile ce aparţin istoricului Sim Dumitru însoţesc fiecare imagine şi trimit privitorul într-o călătorie fascinantă înspre ceea ce unii numesc chintesenţa neamului românesc. Fotografiile realizate de Andrei Posmosanu nu sunt plasate în mod riguros într-un spaţiu anume deoarece aceste imagini sunt universale şi pot fi întâlnite şi identificate oriunde în Transilvania de astăzi.
Fotografii de Andrei Posmosanu
Texte de Dumitru Sim
Grafica de Adrian Samoilă
Şoapte din Transilvania II
Şoapte din Transilvania este un proiect de suflet. Şi această ediţie este tot un crâmpei din ce ne-a mai rămas din “lumea ce-am pierdut-o”. În defintiv e un stop cadru în timp, un minut de lacrimi, o întoarcere în poala bunicilor, în Vârsta de Aur. E, în definitiv, o odă unei lumi nici idilice, nici păgâne, un gest de recunoştinţă adresat celor care ne-au precedat. Sunt şoaptele, murmurul auzit încă prin lumea tradiţională.
Fotografii de Andrei Posmosanu
Texte de Dumitru Sim
Grafica de Adrian Samoilă
Cetatea Oradea – Tur Virtual Contemporan
Versiunea online a acestui DVD se poate vizualiza la următoarea adresă: www.cetateaoradea.ro/turvirtual/
DVD multimedia şi stampa reconstituire “Cetatea Oradea”
Ilustraţie şi grafică de Adrian Samoilă
Programare de Adrian Suhanea
Animaţii 3D de Mircea Gui şi Adrian Cornea
Mari Personalităţi Româneşti
Set bilingv cu 6 ilustrate cu mari personalităţi româneşti.
Oradea – Vederi panoramice contemporane
Set de 6 ilustrate cu panorame actuale ale oraşului Oradea. Fotografiile sunt realizate de Adrian Samoilă.
Unde ne găsiţi:
Oradea:
Magazinele KingArt str Republicii
Magazinele PocoLoco str Republicii şi Lotus Center
Magazinul Desidea Lotus Center
Librăria Teora Crişul SuperMarket
Sighişoara:
Art Style – Magazin de suveniruri în cetatea Sighişoarei
Sibiu:
Librăriile Schuller din Piaţa Mare şi strada Mitropoliei
Muzeul Brukental Piaţa Mare
Constanţa:
Prevalia Predania
Adresa: B-dul Tomis nr. 8 (piaţa Ovidiu), Constanţa
Mobil: 0723 060 616 / 0730 049 541
Tel/fax: 0241 610 798
Bucureşti:
Librăriile Cărtureşti
Librăria Mihai Eminescu
Magazinul Unirea
Curtea Veche
www.bornintransylvania.ro