pe ROMARG
Rating total: /5

Faimoşii cârnaţi de Pleşcoi. Cine nu a încercat măcar o dată din aceste produse de tradiţie românească? Originari din comuna Berca, judeţul Buzău, România, delicioşii cârnaţi sunt făcuţi din carne de oaie, condimentaţi cu ardei iute şi usturoi, carne trasă în maţ subţire, presaţi, uscaţi şi afumaţi.

Recunoaşterea lor nu este doar pe plan naţional, cât şi internaţional, aceştia devenind marcă înregistrată protejată în Uniunea Europeană. Un produs sută la sută românesc ce a ajuns şi pe mesele străinilor.

Festivalul cârnatului de Pleşcoi este un eveniment care se organizează de trei ani consecutiv şi care îşi propune să contribuie la păstrarea şi conservarea gastronomiei tradiţionale româneşti. Un prilej pentru locuitorii buzoieni şi turiştii veniţi din toate colţurile ţării să guste din delicioasele produse.

Iar îndemnul celor de la Pleşcoi este cât se poate de sugestiv: “Salvaţi Vama Veche, salvaţi ce vreţi, dar nu uitaţi de produsele tradiţionale româneşti (…). Salvaţi cârnatul! De Pleşcoi!”.

 

Sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/C%C3%A2rna%C8%9Bi_de_Ple%C8%99coi

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: , Longitudine:
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
( )
Experienta auditiva
( )
Experienta olfactiva
( )
Experienta gustativa
( )
Experienta tactila
( )
Rating total: /5 din voturi


Comentează şi tu!

Gaseste-ne pe