Aprox. 25-30 clătite
Ingrediente:
– 4 ouă
– 1 pahar cu apă minerală
– 1 cană cu lapte
– Un praf de sare
– 2-3 linguriţe cu miere de albine
– Făină cât cuprinde
Proces tehnologic:
Ingredienetele mai sus enumerate se amestecă, frământând continuu până se va obţine un aluat având o compoziţie usor fluidă. Este recomandat ca aluatul sa se lase aproximativ 30 sa crească.
Punem tigaia la foc potrivit, după care o vom unge cu puţin ulei. Când ne asigurăm ca tigaia s-a încins, adăugam un polonic mic de aluat, distribuind uniform clătita pe toată suprafaţa tigăii.
Clătitele astfel obţinute se vor umple cu diverse sortimente de dulceaţă.
Gazda Pensiunii Tanti Tuţa recomandă dulceaţa de afine sau de zmeură.
Clătitele împăturite se vor orna cu smântână şi cu sirop de ciocolată.
Sursa: vacantelatara.ro retete din pensiunea Tanti Tuţa, Rucăr, Argeş