pe ROMARG
Rating total: /5

 Şi dacă tot ne plac atât de mult plimbările prin parcurile bucureştene, ce ziceţi dacă le-am alterna cu mersul într-o grădină imensă, special amenajată pentru colecţia de animale vii, sălbatice, indigene şi exotice pe care le expune.

Întinsă pe un teritoriu de 5,85 ha, Grădina zoologică din Bucureşti îşi deschide  zilnic porţile pentru toţi amatorii de animale, fie ei copii sau oameni în toată firea. De-a lungul traseului, ai ocazia să te întălneşti cu tot soiul de animăluţe, unele atât de prietenoase şi jucăuşe, iar altele de-a dreptul odioase. Nici gând de moleşeală, plimbarea prin parcul zoologic te ţine cu ochii larg deschişi, iar la fiecare specie vizitată vei avea cel puţin un comentariu de făcut, cum ar fi: „wow”, „uuuuh”, „brrrr”, etc.

N-ar strica să ştim că Grădina zoologică din capitală şi-a început activitatea în anul 1955, sub forma unui colţ zoologic, iar peste exact 4 ani, şi-a deschis primul sezon de vizitare. Începând cu 1962, instituţia funcţionează sub titulatura pe care o ştim cu toţii astăzi, fiind inculsă, în acelaşi an, în Anuarul Internaţional al Grădinilor Zoologice (Londra).

Grădina zoologică este situată în pădurea Băneasa, str. Vadul Moldovei, nr. 4, cu intrarea prin Aleea Privighetorilor. Se poate ajunge cu autobuzul 301 pe traseul Piaţa Romană – Aeroport Băneasa – Grădina Zoologică. Iar dacă mergi cu maşina proprie, stai liniştit, găseşti locuri de parcare. În cazul în care înfometezi, găseşti restaurante bune în zonă sau, dacă prinzi soarele pe cer, poţi organiza un mic picnic în pădure.

Pe lângă rolul educativ, plimbarea prin parcul zoologic este una care te recreează. Animalele transmit energie pozitivă, chiar dacă unele dintre ele sunt uşor stresate de mediul reconstituit în care trăiesc acum. Există şi cuşti goale, lăsate în păragină. Există însă şi multe noutăţi. An de an colecţia se îmbogăţeşte, atrăgând curiozitatea vizitatorilor. Spre exemplu, atracţiile din sezonul 2011 sunt  suricatele (Cehia), purceluşii de Patagonia (Portugalia), pisicile-pescar (Belgia). Nici o expeienţă de la Zoo nu seamănă una cu cealaltă, au grijă „gazdele” să ofere mereu o atmosferă diferită, în funcţie de cheful pe care îl au. 

Nu mai sta pe gânduri, hai la Zoo! 🙂 

PROGRAM:

Luni – Duminică: 9.00 – 17.00 

 

 

TAXE:

            Adulţi: 13 lei

            Copiii (2-14 ani), studenţi: 6,5 lei

            Fotografiat: 13 lei

            Filmare pentru reclame: 1890 lei 

CONTACT:

            Tel.: 021 269 06 00

            Fax: 021 269 06 05

Autor: Tina Solonaru

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: , Longitudine:
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
( )
Experienta auditiva
( )
Experienta olfactiva
( )
Experienta gustativa
( )
Experienta tactila
( )
Rating total: /5 din voturi


Comentează şi tu!

Gaseste-ne pe