Ingrediente:
1,5 l lapte
200 g zahăr
6 ouă
1 lingură făină
zahăr vanilat
Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, după care se adaugă treptat 100 g zahăr până când se face o spumă tare, ca o bezea.
Se pune laptele pe foc împreună cu 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Când laptele începe să fiarbă, se ia cu lingura din bezea, formându-se astfel forme de ouă care se călesc în laptele fierbinte pentru a se întări puţin. Fiecare ou se lasă în lapte câte un minut pe fiecare parte, iar apoi se aşează într-un vas.
Gălbenuşurile se freacă cu 50 g zahăr şi se adaugă treptat laptele fiert peste ele. Apoi se dă la foc până se îngroaşă. Dacă este nevoie se poate adăuga circa o lingură de făină pentru a îngroşa compoziţia.
Se lasă să se răcească după care se adaugă peste ouăle din bezea.
Pofta bună!
Andreea Diaconu