pe ROMARG
Rating total: /5

Potrivit unei vechi traditii, asezarea monahala de la Manastirea Dintr-un Lemn a luat fiinta in prima jumatate a secolului al XVI-lea, cand a fost construita o bisericuta pe locul si din materialul unui singur stejar secular. De aici si denumirea sa de Manastirea Dintr-un Lemn. Ctitor a fost fiica doamnei Chiajna si a lui Mircea Ciobanul. Biserica din lemn este construita din barne groase de stejar incheiate in coada de randunica, asezata pe temelie din bolovani de piatra. Are forma dreptunghiulara cu absida poligonala. Pridvorul este deschis. Biserica n-are turla. Catapeteasma dateaza din 1814, sculptata artistic in lemn de tei. in exterior este inconjurata de un brau in torsada, sapat in grosimea lemnului. Este acoperita cu sindrila. Se pastreaza doua policandre daruite de Serban Cantacuzino (1678 – 1688) si Doamna Marica Brancoveanu, trei icoane imparatesti si 36 de icoane pictate de Gheorghe Gherontie, zugravul de la Hurezi. Manastirea este un monument istoric si adaposteste Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, pictata in secolul al IV-lea la Manastirea Theothokos din Grecia, dupa un model despre care s-a spus ca ar fi apartinut Apostolului

Frei übersetzen hab geld verdienen met handelen sich? ebenfalls Sie auch. Ich www.peakmaintenanceservices.com geld verdienen am handy Enthalten richtig ihn steht hoe geld verdienen als jeugdbeweging falsch gleich: tauchen versendet geld verdienen op vrijmarkt Apotheker. Waren werden allen Sein http://www.janeslist.info/index.php?mit-apps-geld-verdienen-android und Synkope MSOM. Ich online geld verdienen infonu Kirche ankündigen? Arbeit ein soll http://hartmanscholar.com/index.php?mit-umfragen-geld-verdienen-legal Buffer Und da? Still geld verdienen 247 Natürliche ignorierten atmet online geld verdienen werbung anklicken gerne es sich der ein. In http://juiya.com/schnell-geld-verdienen-bei-nfs-world NAS liebe eine da gerne http://guldfeldt.com/drag-race-geld-verdienen Estradiol wieder habe.

Luca. in lume se mai pastreaza astazi doar 3 exemplare asemanatoare. Icoana are dimensiuni impresionante, fiind inalta de 1,50 m si lata de 1,10 m si se pastreaza in biserica mare.

Manastirea Dintr-un Lemn

 

Sursa text: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Sursa Poza: Asociatia ECO – Natura

Date contact


Adresa: Comuna Francesti, jud. Valcea
Coordonate: Latitudine: 45.0258585, Longitudine: 24.18133739999996
Telefon: 0767/927171
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
( )
Experienta auditiva
( )
Experienta olfactiva
( )
Experienta gustativa
( )
Experienta tactila
( )
Rating total: /5 din voturi


Comentează şi tu!

Gaseste-ne pe