pe ROMARG
Rating total: /5

Muntenia este la fel de variata precum ii sunt diferite numele. Regiunea este cunos­cuta si ca Tara Romaneasca sau Valahia, dupa numele locuitorilor sai, valahii. Aici a domnit si a devenit legenda Vlad Tepes (1456-1462), care i-a inspirat scriitorului Bram Stoker personajul – vampir Dracula. Dincolo de sesurile intinse ale Munteniei se ridica Muntii Carpati, cu splendida poarta de intrare in Transilvania, Valea Prahovei si salba sa de statiuni.intre ele, Sinaia, statiunea in care vei descoperi o capodopera a arhitecturii neorenascentiste germane, Peles, unul dintre cel mai bine conservate castele regale din Europa.

Desi mai putin faimoasa si cunoscuta decat Valea Prahovei, o optiune excelenta pentru vizitatori este Valea Teleajenului. In aceasta zona se afla Valenii de Munte, Slanic Prahova si Cheia, ultimele doua fiind statiuni renumite pentru efectele benefice asupra sanatatii. Pasionatilor de fenomene naturale le recomandam Vulcanii Noroiosi de la Berca sau Pesterile lalomitei si Dambovicioarei. Muntenia sauValahia nu duce lipsa lacaselor de cult vechi de sute de ani. Snagov, Caldarusani, Pasarea, Cernica sunt manastiri care merita toata atentia.

Pe langa momen­tele de cultura, liniste si reculegere ale unui alt lacas de cult cu peste 400 de ani vechime, Manastirea Comana, aici exista Parcul Natu­ral cu acelasi nume, unde se afla „delta secre­ta” a Munteniei. Aceasta reproduce, la scara mica, biodiversitatea din Delta Dunarii. Balta Comana este a treia zona umeda a Romaniei, formata din apele impreunate ale raurilor Neajlov si Arges. Spre bucuria pescarilor, doar aici gasesti o serie de specii rare de peste. Dintre acestea, foarte rar la nivel european este tiganusul, considerat o veritabila fosila vie din lumea pestilor de apa dulce.

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: , Longitudine:
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
( )
Experienta auditiva
( )
Experienta olfactiva
( )
Experienta gustativa
( )
Experienta tactila
( )
Rating total: /5 din voturi


Comentează şi tu!

Gaseste-ne pe