Parcul Natural Comana, înfiinţat în 2004, este situat între Bucureşti şi Giurgiu, în sudul României şi are o suprafaţă de 25,000 de hectare, din care aproximativ 1500 reprezintă zonele de mlaştină şi Balta Comana. Balta Comana reprezintă a treia zonă umedă a României după Balta Mică a Brăilei şi Delta Dunării şi a doua ca biodiversitate după Delta Dunării, găzduind 141 de specii de păsări şi 13 specii de peşti, din care două –ţigănuşul şi cleanul de Comana se găsesc doar în acest areal natural.
Alături de Balta Comana, principalele atracţii sunt reprezentate de Mânăstirea Comana, clădită acum mai bine de 400 de ani de Radu Şerban pe ruinele unei mânăstiri ctitorite de Vlad Ţepeş; rezervaţia ştiinţifică de ghimpe – plantă mediteraneană ce îşi întâlneşte aici limita nordică a răspândirii; rezervaţia de bujor românesc şi rezervaţia de mărgăritar. Plimbările cu barca reprezintă o activitate turistică răspândită iar cabana Fântâna cu Nuc este celebră în zonă pentru frumuseţea ei.
Pe lângă speciile de păsări şi peşti, în arealul parcului se mai găsesc şi 31 de specii de mamifere (printre care şi vidra şi pisica sălbatică), 8 de reptile (năpârca, şarpele de apă şi şarpele de sticlă) dar şi 8 specii de amfibieni, din care 5 sunt strict protejate.
Pentru detalii privind vizitarea vizitaţi Parcului Natural Comana.
Ne bucurăm că v-am descoperit! Într-adevăr Comana este o zonă extraordinară despre care merită să scrii şi să povesteşti. Tocmai în acest scop noi şi prietenii noştri am iniţiat pagina de facebook Promovam Comana spre a face cunoscut si celorlalti acest minunat colt de lume. Iata unde ne puteti gasi: http://www.facebook.com/#!/pages/Promovam-Comana/166823883329446 Mult succes!