Ingrediente:
– 2 păstrăvi potriviţi ca mărime
– morcovi
– ardei gras
– ciuperci
– ţelină
– ardei iute
– ceapă
– căţei de usturoi
Proces tehnologic:
Păstrăvii se curăţă şi se spală cu grijă sub jet de apă rece. După curăţarea completă, aceştia se aşează pe o tavă, având grijă să existe distanţă între cei doi păstrăvi. Se adaugă 2 căni de apă fierbinte în tavă, după care se va lăsa la cuptor aproximativ 15 minute.
În tot acest timp legumele se taie bucăţi şi se înăbuşesc la foc moale, în unt. Deasemenea, pentru o aromă desăvârşită se poate adăuga şi jumătate de pahar de vin alb.
După un sfert de ceas, păstrăvii se scot de la cuptor, completând tava cu legumele înăbuşite. Se adaugă sare şi piper după gust.
Sursa: vacantelatara.ro reteta din pensiunea Tanti Tuţa, Rucăr, Argeş