pe ROMARG
Rating total: /5

Ingrediente:
Un rasol de vacă, două tacâmuri de pasăre, două picioare de porc, zarzavat pentru supă, sare, piper boabe, un gogoşar murat, usturoi.

Mod de preparare:
Picioarele de porc se pârlesc pe foc viu, se rad cu lama cuţitului, se freacă bine cu mălai şi se spală în mai multe ape. Rasolul de vacă, picioarele de porc şi tacâmurile de pasăre se pun într-un vas mare cu 10 l de apă.
Se fierb la foc potrivit în vasul descoperit. La mijlocul timpului de fierbere se adaugă zarzavatul de supă, curăţat şi spălat, tăiat felii mari şi o lingură de sare. Când carnea se desprinde de pe os, se scoate zarzavatul şi se lasă deoparte. Carnea se curăţă de pe oase, se împarte în mod egal şi se pune în farfurii. Fiecare farfurie se garniseşte cu felii de morcov fiert şi de gogoşar murat, apoi se acoperă cu zeama în care a fiert carnea, amestecată cu mujdei de usturoi strecurat. Farfuriile se umplu cu zeamă şi se lasă la rece pentru ca gelatina să se prindă.

Se încearcă puterea de coagulare înainte de a adăuga zeama de carne, luând o lingură de zeamă şi lăsând-o la frigider. Dacă zeama se coagulează repede, nu mai are nevoie de niciun adaos.
În caz contrar se fierb câteva foi de gelatină alimentară, se lasă să se răcească şi se adaugă în zeama de carne.
Răcitura stă la rece de pe o zi pe alta.

Poftă bună!

Sursa: gustos.ro

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: , Longitudine:
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
( )
Experienta auditiva
( )
Experienta olfactiva
( )
Experienta gustativa
( )
Experienta tactila
( )
Rating total: /5 din voturi


Comentează şi tu!

Gaseste-ne pe