La Mălâncrav, într-o ruptură de lume, printre dealuri, există o livadă cu mere de aur şi o fabrică de suc delicios de mere. Prinţul Charles a rămas vrăjit de gustul acestui produs şi de frumuseţea locurilor de aici, astfel că a decis imediat stabilirea unei reşedinţe de vacanţă.
Sucul de mere este 100% natural. Merele sunt întâi sfărâmate şi apoi presate cu grijă. Apoi sucul este scurs în recipiente de inox fiind ulterior pompat în bazine pentru decantare. După 15 ore sucul este pasteurizat şi apoi îmbuteliat.
“Produsul final nu conţine zahăr şi niciun fel de conservant. Treptat sucul nostru a devenit foarte apreciat şi nu numai de către Prinţul de Wales. Foarte multe sticle ajung la restaurantele din Bucureşti şi Sighişoara. Am avut comenzi şi din partea unor ambasade străine din România”, spune Andreas Gartner, administratorul livezii de meri.
Sucul este bio, merele din livadă nefiind tratate chimic, în timp ce pomii sunt stropiţi cu ceai de urzică. Nu există adaos de zahăr, conservanţi, arome sau coloranţi.
Sticle de 1 l păstrează minunea proaspătă, iar o broşură ce însoţeşte fiecare astfel de sticlă povesteşte cu câtă grijă au fost selectate merele şi cum s-au transformat acestea în suc sau cum trebuie consumat, pentru că în cazul unor afecţiuni poate avea efect benefic. Gustul este unic, iar aroma simţită vă va purta instantaneu în livada de aur de la Mălâncrav.
Povestea a început cu Fundaţia Mihai Eminescu, patronată de prinţul Charles, care a reuşit să salveze de la distrugere livada de 100 de ha, livadă ce astăzi oferă minunea de suc. Pentru a pune în valoare potenţialul locului Trustul “Mihai Eminescu” a venit cu ideea unei serbări, iar prima ediţie a Festivalului Florilor de Măr de la Mălâncrav deja a avut loc.
Am 20 de tone de mere ecologice pe care le dau la cel mai mic pret.Cine vrea sa faca suc sau cidru din ele?