Ingrediente:
½ kg carne de oaie;
200 g ceapă;
3 ardei graşi;
½ kg cartofi;
½ kg roşii;
1 foaie de dafin;
50 ml ulei;
sare, boia şi piper după gust.
Mod de preparare: Ceapa tăiată în felii subţiri, se căleşte la foc mic, în 50 ml untdelemn, împreună cu o linguriţă rasă de sare (ca să se lase mai repede apa) până când scade apa ce o lasă şi devine lucioasă (circa 10 minute). Se adaugă 1/2 linguriţă cu boia de ardei, se amestecă de 2 ori şi imediat se pune carnea tăiată în bucăţi mici care se amestecă circa 2 minute, până când se coagulează la suprafaţă; apoi, totul se stinge cu 200 ml apă fierbinte.
the pharmacy board of canada viagra viagrawithoutprescriptionbest.com best place to buy cialis online what causes cialis back pain
cialis coupon free trial, viagra vs cialis, canada cialis, sildenafil otc, generic viagra online
Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, amestecând mai des, ca să nu se ardă ceapa, completând lichidul, când acesta scade. Dacă pe parcurs se arde ceapa, nu se mai pune apă, ci se schimbă mâncarea în altă cratiţă, altfel aceasta va căpăta un gust foarte neplăcut. După ce carnea s-a muiat foarte bine, se adaugă ardeii tăiaţi în felii subţiri, cartofii, în formă de sferturi de 2 cm grosime, roşiile curăţate de coajă (dacă se poate) şi tăiate în felii de 2 cm grosime, un vârf de cuţit cu piper sau după gust, o linguriţă rasă de sare şi apă, cât să acopere conţinutul. Mâncarea se amestecă puţin, se lasă pe plită să fiarbă acoperită, la foc mic, sau se introduce în cuptor, tot acoperită, la foc mic, unde se lasă circa 30 minute, până când fierb bine toate, fără să se mai amestece în cratiţă (zarzavatul să rămână întreg). Când toate sunt fierte, se potriveşte gustul cu sare. Mâncarea se presară cu pătrunjel tăiat mărunt şi se serveşte fierbinte.
Această reţetă a fost prezentată în cadrul Festivalului Zaibărului şi al Prazului – Băileşti, Dolj.
Sursa: ANTREC / Vacanţe la ţară