pe ROMARG
Rating total: /5

 

Green Hours Bucuresti

Tot gândindu-mă la muzică, dramaturgie şi “happening-uri cultural” din Bucureşti, am reuşit să storc din “munţii creierului” următorul nume: Green Hours.

Pentru cei care tânjesc atmosfera anilor 30 ai New Yorkului, cu jazz, film noir şi mult fum, le recomand un “tabiet” pe Calea Victoriei nr. 120, la Green Hours Jazz Cafe.

Green Hours şi-a deschis porţile de mai bine de 15 ani, reprezentând acum “unul dintre cele mai cunoscute cluburi de jazz bucureştene” (Green Hours, 2011), reunind pe scena sa  nume sonore din lumea jazz-ului românesc şi a muzicii alternative precum: Johnny Raducanu, A. G Weinberger, Maria Raducanu, Marius Popp, Kumm, Urma sau Blazzaj.

În afara muzicii, consumatorii de teatru alternativ românesc pot veni aici pentru a se delecta cu multiple texte pe atât de spumose, pe atât de profunde, lucrate de valoroşi tineri dramaturgi şi regizori, printre care Peca Ştefan, Radu Afrim, Lia Bugnar, dar şi de “consacraţi ai scenei romaneşti” precum Al. Tocilescu, Al. Dabija, Lia Mantoc, etc.

Diversele texte contemporane sunt interpretate atât de firesc şi de natural, încat dau impresia unei discutii la o cafea, oferind o sensibilitate aproape violentă în compania unor actori ca Marius Manole, Tudor Aaron Istodor, Tania Popa, Radu Iacoban, Andreea Bibiri, Maia Morgestern sau Andrei Serban.

Pentru cei care vor să experimenteze teatrul alternativ de la Green Hours, se pot informa consultând website-ul www.greenhours.ro pentru mai multe detalli cu privire la spectacolele, stagiunii curente. Şi, dacă tot am pomenit cuvântul “stagiune”, e de reţinut faptul că “Teatrul Luni” de la Green Hours este “singurul teatru cu stagiune permanentă din ţară” (Green Hours, 2011).

Multi se pot întreba: “Şi de ce m-aş duce eu în baru’ ăsta, cu ce e el mai deosebit decât altele de pe Lipscani sau chiar decât Fratelli, unde e ditamai scena pentru concerte?” Raspunsul ar suna cam aşa:

Vă place convenţionalul şi lipsa de intimitate? Vă simtiti bine în locurile unde muzica bruiază orice tentativă de conversaţie? Vă dati în vânt după muzica house şi nu vă deranjează atunci când vreun radio fm, difuzând cele mai noi piese de Beyonce, vă “încantă” auzul în timp ce vă beti cafeaua cu lichior de migdale? De nu, poftiţi, luaţi loc la Green Hours. Locul acesta musteşte de muzică bună, de o atmosferă extraordinar de caldă, de un program cultural extrem de variat si de un Green Apple delicios.

Livia Stoica

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: , Longitudine:
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
( )
Experienta auditiva
( )
Experienta olfactiva
( )
Experienta gustativa
( )
Experienta tactila
( )
Rating total: /5 din voturi


Comentează şi tu!

Gaseste-ne pe