pe ROMARG
Rating total: /5

VPesti

Zona Valea de Peşti se află imediat după ce treci de oraş şi de Câmpu lui Neag, la numai doi kilometri, de unde se poate admira o privelişte nemaipomenită. În faţă se află Munţii Retezat, locul unde se şopteşte că ar exista unul dintre polii energetici ai pământului. Oare asta este explicaţia pentru turiştii care observă aici vara obiecte zburătoare neidentificate? Sau pentru turiştii care poposesc în zonă şi apoi recunosc că pleacă de aici încărcaţi cu energie?

 

O peşteră de gheaţă sau flori de mină?

Valea de Peşti este punctul de pornire pentru cei care vor să facă excursii montane, un prim traseu fiind cel spre cariera de cuarţ. VPesti2Drumul începe din spatele platoului, iar de aici, turistul poate vizita lacul septic, care, deşi e închis pentru vizitatori, poate fi admirat de la poalele Munţilor Vâlcan. După aproape patru ore de mers pe jos se ajunge la cariera de cuarţ, unde încă se pot lua bucăţi de cuarţ în stare pură. Cariera s-a închis, dar încă se mai găsesc pietre de cuarţ pe drum. Cuarţul este cunoscut şi sub denumirea de floare de mină. Celălalt traseu din zonă duce la Peştera de Gheaţă, aflată la 7-8 kilometri depărtare. Pe lângă excursii, turiştii care ajung la Valea de Peşti se mai pot relaxa făcând schi, alpinism, speoturism, mountain-bike, hipism ori plimbări cu ATV-ul. Singura unitatea de cazare disponibilă este pensiunea turistică din apropiere.


Lacul vieţii

 

Lacul de acumulare de la Valea de Peşti se află într-un cadru natural deosebit şi deserveşte cu apă potabilă întreaga populaţie a Văii Jiului. Are o suprafaţă de 10 hectare şi o lungime de 2,5 kilometri. În apa acestui lac se pescuiesc somn, crap, mreană şi clean.

Date contact


Adresa:
Coordonate: Latitudine: , Longitudine:
Telefon:
Website:
E-mail:
Program:

Autor


Rating

Experienta vizuala
( )
Experienta auditiva
( )
Experienta olfactiva
( )
Experienta gustativa
( )
Experienta tactila
( )
Rating total: /5 din voturi


3 răspunsuri pentru “Valea de Peşti”

  1. angin spune:

    Am auzit de acest loc din vremea lui ceasca , nu am ajuns insa acolo nici pina acum .
    Asta e !

  2. fane spune:

    In lacul Valea de Pesti traiesc urmatorii pesti:pastrav,lipan,clean,mreana vanata si acum 27 de ani a fost populat cu crap si caras,populatie piscicola care s-a adaptat conditiilor din apele de munte iar in zona sunt doua pensiuni si o cabana:pensiunile Retezat si Mojoatca,cabana Cheile Butii

  3. Liliana spune:

    [img]http://www.traiesteromaneste.ro/beta/wp-content/uploads/2010/08/PESTERA DE GHEATA 050.JPG[/img]
    Drumul pana la pestera e foarte frumos , ai impresia ca ai ajuns in rai
    Cu un echipament adegvat se poate intra in pestera.E destul de rece si umed , pietrele sunt alunecoase.Privelistea din fata pesterii e superba , e liniste si doar apa se aude curgand.

Comentează şi tu!

Gaseste-ne pe